top of page

ODETTE AAN BOORD VAN EXPLORA I

Explora Journeys is een gloednieuwe rederij die de lat van luxueus cruisen nog hoger wil leggen. Explora I is een prachtig schip, met modern Italiaans design, heerlijke restaurants en luxueuze faciliteiten: een aanwinst voor ons als cruiseliefhebbers! Odette ging aan boord van Explora I in New York en brengt hier dagelijks verslag uit. Maak kennis met Explora Journeys en haar "Ocean State of Mind".


Explora here we come...


Inschepen in New York

12.30u … eindelijk … inschepen in de gietende regen in New York ! Niet leuk, maar gelukkig was de vertrekhall aan Pier 51 overdekt.

We hadden geen bagagelabels afgedrukt dus moesten we even aanschuiven, maar dat ging vlot. Bagagelabels werden door hen gedrukt en in mooie plastieken labels aan de koffers gehangen en weg waren ze … Wij dan naar de echte ‘check in’ balies.

Er waren een 50-tal gasten voor ons die allemaal keurig op hun zeteltje wachtten en na ongeveer 30 minuten was het onze beurt. Ook daar weer een persoonlijke hostess die alles voor ons invulde en in orde bracht en een paar minuten later mochten we al inschepen. De loopbrug bracht ons rechtstreeks naar dek 5 waar we verwelkomd werden met een glaasje champagne. Een andere hostess zei ons hoe we onze suite konden bereiken, maar dat die pas om 14.00u klaar zou zijn … Als echte Belgen trokken wij ons daar niets van aan en gingen kijken of de suite toch al niet klaar was om alvast onze handbagage achter te laten en ja hoor, geen probleem.


Op ontdekking op dek 11: heerlijk tafelen in de Market Place

We hadden natuurlijk de luxe dat we eind juli al 3 dagen aan boord waren geweest van Explora I en wisten daardoor dat we onze honger gingen kunnen stillen op dek 11 in de Market Place.


Dit is een groot restaurant met hoge en lage tafels verdeeld over verschillende ruimtes, zodat alles gezellig blijft. De Market Place heeft ook een mooi terras, maar gezien de regen konden we daar nu niet van genieten zoals in juli.


De Market Place is eigenlijk een aaneenschakeling van allemaal ‘Food Places’ met elk hun eigen identiteit. Zo heb je de Bakery – de Sushi – de Burger Stand – de Asia corner – de Pizza place – de Cold Cut - de Pasta Bar – de Sea food – de Healthy Salad bar … en natuurlijk ook het dessert en de Coffee Place (ik vergeet er misschien nog een paar).


In elk geval allemaal zeer verzorgd en het is geen self-service, want alles wordt voor u bediend op een bord … Dit vinden wij zelf super en veel hygiënischer. Alles is ook van TOP kwaliteit!


De Market place is zowel ’s middags als ’s avonds open en ’s avonds kunt u ook genieten van lekkere oesters en crab legs met een heerlijk glaasje champagne … wat wil een mens nog meer als apero !


Heerlijk uitrusten in de Conservatory

We blijven nog even op dek 11, want het slechte weer laat ons niet toe New York nog verder te verkennen. Dus besluiten we wat uit te rusten in de ‘Conservatory’. Dat is de ruimte rond het overdekt zwembad met prachtige enkele en dubbele zetels met dikke kussens, die zo uitnodigend zijn dat u er eigenlijk even moet op uitrusten. De grote koepel boven het zwembad kan open geschoven worden, zodat er dan een openluchtzwembad ontstaat voor de warmere gebieden zoals de Caraïben of de Middellandse Zee. Het grote scherm kan ’s avonds ook dienst doen als openlucht cinema.


De Conservatory heeft ook een zeer mooie pool bar aan de éne kant en een Gellateria en Creperie aan de andere kant … Allemaal niet goed voor de lijn, maar ooooh zo lekker!Volop genieten in de bars & lounges

Vooraan op dek 11 vinden we dan de Lounge bar met ’s avonds life pianomuziek en ertussenin de super gezellige Whiskybar met sigaren humidor (geen klein kastje maar een heuse kamer!). Aan de andere kant van dek 11 vinden we dan de Cooking Class waar u elke dag een cooking les kan volgen gegeven door een prestigieuze Chef.Zo ziet u maar: op dek 11 is voor elk wat wils … de hongerigen kunnen lekker eten, de dorstigen kunnen zich laven en wie rusten wil, kan dat ook … dek 11 is dus een beetje het epicentrum van het schip.


O ja ik vergeet nog op dek 11 hebt u ook achteraan een prachtige lounge bar met één van de beste cocktail specialisten (ik hoop dat het weer deze week toch wat beter wordt, zodat we ook daar nog zullen kunnen genieten) en helemaal vooraan is er ook nog een prachtige openlucht lounge waar we morgen het wegvaren uit New York zullen beleven.
Tot morgen !Wil u zelf de uitzonderlijke luxe van Explora I ervaren? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

Comentários


bottom of page