top of page
CRY - Crystal Bach.jpg
Riviercruises

Niet iedereen denkt bij cruises misschien direct aan ‘riviercruises’. Nochtans is dit, in het segment van cruises, dé meest ontspannende manier om een land te ontdekken. Terwijl u rustig op het zonnedek zit, met eventueel een lekker glaasje in de hand, glijdt het prachtige landschap van de streek rustig voorbij. Een oase van rust… De sfeer aan boord is veel gemoedelijker. Maar aan alle luxe ontbreekt het zeker niet, integendeel.
Er wordt meer ingespeeld op de regio die het schip aandoet. Typische gerechten vanuit de streek worden klaargemaakt, lokale wijnen geserveerd, thema-avonden georganiseerd,… Het contact met het personeel is veel intenser en gerichter tot elke passagier, aangezien er ‘maar’ zo weinig opvarenden aanwezig zijn.
Ook bij riviercruises kan u in elke haven aan een excursie deelnemen. Bij verschillende rederijen zijn de uitstappen dikwijls inbegrepen. Een riviercruise leent er zich nog meer toe om zelf op verkenning te gaan in de stad, omdat het schip juist zó dicht in het centrum van de stad aangemeerd ligt. Sommige rederijen bieden ook fietsen aan voor de sportievelingen.
De excursies kunnen unieke ervaringen worden: dineren in een sterrenrestaurant, een beroemd operastuk meepikken, een balletvoorstelling in een gerenommeerd theater,… Zaken waar u bij een zeecruise misschien niet altijd de tijd voor krijgt.

Met een riviercruise gaat u dieper het hart van het land in, waardoor u dikwijls een beter beeld van het land krijgt.
Het belangrijkste is toch wel die rust aan boord. De beweging van het water zien doordat het schip zachtjes de rivier opvaart; een rustig deinende rivier. U voelt zich meer één met het land, want u bent er constant door omgeven. U heeft meer toegang tot lokale culinaire specialiteiten, prachtige wijnen, authentieke producten,…
Kortom, het is de ideale manier om het hart van een land of regio te ontdekken op een enorm rustgevende manier.

CRY - River.jpg

RIVERSIDE LUXURY CRUISES

Riverside Luxury Cruises biedt unieke luxe riviercruises op de mooiste waterwegen van Europa. 

SCE - Scenic Aura.jpg

SCENIC RIVER CRUISES

De reputatie van Scenic Cruises is gebaseerd op het feit dat het de meest luxueuze en gevarieerde vloot in Europa heeft

AMA - AmaDouro.jpg

AMAWATERWAYS

Vanaf in het begin was het doel van AmaWaterways om een riviercruisebedrijf op te richten waar ze zelf van zouden genieten.

PAN - RV Kindat Pandaw.jpg

PANDAW CRUISES

Deze riviercruisemaatschappij biedt u de kans om de charme, de cultuur en de geschiedenis van unieke verborgen schatten...

Aqua Expeditions.jpg

AQUA EXPEDITIONS

Aqua Expeditions, dat in 2007 werd opgericht, heeft drie riviercruiseschepen die de meest boeiende bestemmingen...

bottom of page