top of page

EXPLORA I: EEN SCHITTERENDE CRUISE, VOOR HERHALING VATBAAR

Explora in de mist tussen St John en Quebec

Letterlijk dan. Gisteren een hele dag in de dikke mist gevaren met om de 2 minuten de luide misthoorn van het schip. Even was er kort na de middag een kleine opklaring en daar waren de dolfijntjes...


En de mist zat gisteren ook in mijn hoofd, want ik moest u een blog schuldig blijven; ik had waarschijnlijk geen inspiratie. Vandaag alle mist weg (ook in mijn hoofd) en hier ben ik weer.


We zijn nog steeds onderweg naar Quebec, met kalme zee, dus genieten maar.


Zoals elke dag beginnen we onze ochtend met 300 meter zwemmen in het prachtige overdekte tropische zwembad gevuld met zeewater.


Na deze verkwikkende duik zijn we helemaal wakker en klaar voor het ontbijt. Het ziet er weer allemaal zo lekker uit, maar we moeten toch al een beetje afbouwen en aan onze lijn beginnen denken.


Oh ja gisteren avond zijn we eindelijk gaan dineren in The Med met zijn Mediterraanse specialiteiten zoals pasta, risotto, Griekse lam, Dover Sole à la Putanesca en Osso Bucco. Het was weer moeilijk kiezen, dus zijn we maar begonnen met een mooie schotel Ibericoham - van uitstekende kwaliteit trouwens.


Gisterennamiddag hebben we om 16u30 ook genoten van de High Tea in de Explora Lounge waar het toch ook heerlijk vertoeven is. De pianiste die hier speelt is TOP; een streling voor het oor.


Voor de apéro en siesta is de Astern Lounge en pool op het achterdek ons favoriete plekje. Maar eigenlijk is het overal gezellig.


Iets wat heel erg opvalt over heel het schip, en ook in de suites, is de huiselijke gezelligheid door de vele snuisterijen die met veel zorg werden uitgekozen.


Het overdekt zwembad is zeker voor deze regio een grote meerwaarde. Het is er altijd lekker warm en u kunt er, als het buiten te koud is, lekker genieten op de mooie dubbele ligzetels met de super dikke kussens.


Explora Journeys zegt wel dat het op hun schepen niet gaat over de shows, maar toch stellen we vast dat er elke avond in de Journey Lounge een mooi optreden is en dat het daar altijd gezellig druk is. De gasten houden hier dus wel van. Het leuke aan die Journey Lounge is dat er ook een mooie bar is en er dus geen drempel is om hier binnen te wippen ook al blijf je niet de hele vertoning.


Tijd voor een evaluatie

De cruise is bijna over en dit is dan ook mijn laatste blog, dus tijd voor een evaluatie:


Service en hosts: in één woord TOP! Iedereen is zo vriendelijk en doet zo zijn best en de Maitres (allemaal mensen met ervaring, dat ziet en voelt u zo) lopen niet zomaar rond, maar begeleiden het personeel.

We waren eind juli voor de eerste afvaart 3 dagen op het schip en toen voelde het dat alles voor iedereen nieuw was, maar nu is het overal een geoliede machine.


Restaurants: er is qua eten voor elk wat wils. Elk restaurant heeft zijn eigen identiteit en overal zijn de gebruikte producten en ingrediënten van uitstekende kwaliteit.

Iedereen vindt hier zeker zijn gading. Met zoveel restaurants is er ook afwisseling genoeg.


Lounges en bars: er zijn voldoende buiten en binnen bars en lounges, zodat u overal wel een leuk plekje vindt. Ook hier weer heeft elke lounge en bar zijn eigen identiteit. Aan de gasten om hun favoriete plek te kiezen!


De Suites: zijn qua grootte zeer goed te vergelijken met de andere luxe cruise rederijen, al is de badkamer hier wel kleiner, met meestal maar een grote inloopdouche en één lavabo. Ook de dressing is iets minder praktisch, maar daartegenover is de suite zelf veel aangenamer en huiselijker ingericht. Ook het terras met de mooie marmeren terrastafel en de mooie design stoelen is aangenaam. We mogen ook zeker de loungezetel op het terras niet vergeten.


Hoe voelt het schip aan?

Is het schip groot? Ja, het oogt groot maar het voelt zeker voor ons niet te groot aan. U verliest zeker uw weg niet en hebt zoveel leuke plekjes… Wij kunnen ons hier zeker in vinden. Na een tijdje heeft iedereen trouwens wel een bepaalde favoriete lounge of bar waar u met uw medereizigers van gedachten kunt wisselen bij een hapje of een drankje. Dus over de grootte: voor ons geen enkel probleem - integendeel. 800 personen is niet alleen de capaciteit op deze Explora I, maar ook de nieuwe Silver Nova (728 gasten) en Regent Grandeur (732 gasten) komen aardig in de buurt.


Een schitterende cruise, voor herhaling vatbaar

Eindevaluatie: we hebben een schitterende cruiseweek gehad. Al was het weer niet altijd van de partij, maar juist daarom hebben we des te meer genoten van al het mooie en lekkers dat deze Explora I te beiden heeft. Zeker voor herhaling vatbaar!


Wil u zelf de Explora I ontdekken? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend voorstel op maat!


Comments


bottom of page