top of page

DE SUITES OP EXPLORA: UW HOME AWAY FROM HOME

Lieve volgers, eindelijk de zon! Wat doet dat deugd! We hebben echter geen tijd om even in de zon te vertoeven want wie Boston zegt, zegt Harvard en aangezien onze zoon hier gestudeerd heeft, willen we die campus toch even van dichterbij bekijken en beleven.


Aan éénieder die hier ooit een stop maakt, DOEN! We boekten een ‘guided tour by students’ en dat was fantastisch. Een rondleiding vol anekdotes en ‘stories’...


Daarna nog even Boston centrum bezocht, maar na een paar uur moest ik toch terug naar het schip. 's Morgens was ik wakker geworden met een acute lage rugpijn aanval en jammer genoeg hielp geen enkele medicatie (en ik had er nochtans genoeg mee). De finish van de Boston Marathon mochten we toch niet missen.


Dus terug aan boord en willens nilles moest ik jullie toch nog enig nieuws over dit prachtige schip bijbrengen. Dus tijd om suite te bezoeken, want uw suite is toch een heel belangrijk onderdeel van het welslagen van uw cruise vakantie.


De suites op Explora I: uw home away from home

Hier op Explora I heten de suites ‘Ocean Terrace suites’ en zoals op alle andere schepen heeft u ook hier een onderverdeling, naargelang de suite ligging in OT1 – OT2 – OT3 en OT4 … Beginnend bij OT 1 op het laagste dek 6 en opklimmend naargelang de ligging, vooraan, achteraan, midship en ook hier: hoe hoger het dek, hoe hoger de categorie.


De suites zelf zijn even ruim als op alle andere luxerederijen die u kent (Seabourn, Silversea, Regent Seven Seas enz.) maar ze zijn wel veel ‘cosier’ ingericht: ze voelen meer huiselijk aan, meer 'een home away from home', met kleine snuisterijen zoals beeldjes en boeken die allemaal bijdragen tot die huiselijke sfeer. Echt zeer aangenaam.De Ocean Terrace suites hebben tevens een ruim terras met niet alleen een tafel en 2 stoelen, maar ook nog een lounge zetel. Zeker een pluspunt!


Naast de gewone Ocean Terrace suites zijn er ook nog enkele Grand Terrace Ocean Suites die even groot zijn als de gewone Ocean Terrace suites, maar met een heel groot terras. Daardoor hebt u altijd op terras een plekje in de zon.


De suites geven alle comfort, maar eerlijk is eerlijk: de badkamer met in de meeste gevallen enkel een heel grote inloopdouche, zijn wel kleiner dan bij de andere rederijen. Ook de dressing is anders ingedeeld en oogt daarmee ook kleiner. Dit zijn echter details in het geheel, want ook hier is de Europese invloed zeer erg merkbaar en zijn de suites een plek om heerlijk te vertoeven.


Elke suite heeft een koffiemachine, zeker een pluspunt en als u aan boord komt wacht uiteraard uw fles champagne!


De badkamer producten Mandala zijn heerlijk en de grote zachte badkamerhanddoeken maken het geheel af.


’s Avonds wacht u een zalige nachtrust in het king size bed met prachtig linnen. De meeste suites hebben een king size bed, maar er zijn natuurlijk ook suites met twin beds. Terwijl de meeste suites een douche hebben, zijn er ook met ligbad.Naast deze Ocean Terrace en Ocean Grand Terrace hebt u ook nog de Penthouse suites en Premium Penthouse suite die uiteraard groter zijn, al dan niet met een apart slaapkamer gedeelte. En dan zijn er nog de speciale Cove en andere suites; allemaal met een eigen identiteit en stuk voor stuk zeer mooi.


Uiteraard zijn er in de suites alle voorzieningen zoals televisie, Dyson haardroger, ja zelfs een verrekijker is er tot uw beschikking. Die hebben we zopas heel goed kunnen gebruiken, want we hebben 2 orka's gespot die met ons mee zwommen... Jammer had ik toen mijn camera niet bij me, maar geloof me op mijn woord: het was een ‘amazing’ ervaring waar we de hele avond nog over zullen spreken...


Weer een super dag... Op naar morgen!

Comments


bottom of page