top of page

EXPLORA I: WALHALLA VOOR FOODIES


Nog een zeedag en wat zijn we blij, want nu kunnen we u meenemen van de ene verwennerij naar de andere. Want het moet gezegd: Explora Journeys biedt u ‘The best cuisine at sea’.


Zoals elke morgen starten we met een verkwikkende duik in het mooie overdekte zwembad om de kilo’s van de vorige dag te bestrijden.


Ontbijten in Fil Rouge

Daarna is er weer ruimte voor een heerlijk ontbijt. Deze keer niet in de Emporium Market Place, maar in de luxe van ‘Fil Rouge’ waar u met de grootste verfijning wordt bediend en kan kiezen uit een zeer uitgebreid menu, met natuurlijk allerlei viennoiserie, krokante baguette tot een veelgranen toast met avocado en gedroogde tomaten.


Aan allerlei eibereidingen ontbreekt het natuurlijk ook niet, met als uitschieter de ‘eggs benedict met kaviaar’. Dit alles wordt u voorgeschoteld met een ‘big smile’, want niets is de hosts (zoals de obers hier op Explora I worden genoemd) te veel.
Lunch met oesters, zeevruchten & sushi

Daarna hebben we wat gewerkt in ‘an office with a view’. We hadden ons een tafeltje uitgekozen op het 11de verdiep met een prachtig uitzicht over de kalme wijde zee. Zo ervaren we nog de voorbereidingen voor de lunch en zien we dat we weer eens verwend zullen worden met oesters, crab legs en langoustine staarten.12uur stipt … tijd voor een glaasje Rosé Moët et Chandon om de oesters nog beter tot hun recht te laten komen. We willen het deze middag licht houden want vanavond gaan we ons laten verwennen in Anthology, dus beslissen we om nog wat sashimi en sushi te degusteren.


Het zonnetje is van de partij dus kunnen we deze namiddag lekker ontspannen op dek 12, maar laten ons toch weer verleiden … Danny gaat langs in de Gelateria terwijl ik geniet van een heerlijke crêpe met chocolade. Niet goed voor de lij,n maar daar gaan we ons deze week geen zorgen over maken.


3 Michelin sterren in Anthology

Omdat we deze week mijn verjaardag vieren nodigt Danny me uit in het enige te betalen restaurant: Anthology. Om de 3 maand komt hier een nieuwe 3* Michelin chef aan boord met een ploeg van zijn eigen restaurant en zijn eigen 3* Michelin menu. En het moet gezegd, het was subliem en zeker zijn geld waard.


Deze keer was het de beurt aan Mauro Uliassi, een 3* Michelin chef uit Senigallia aan de Adriatische kust van Italië met een subliem 8-gangen menu van uitmuntende kwaliteit.

Een etentje in Anthology is niet goedkoop, maar is het zeker waard.195 € pp en 75 € pp voor de bijhorende wijnen die ruim geschonken worden. Akkoord, niet goedkoop maar een 3* Michelin menu aan land kost zeker veel meer.


Een foto zegt meer dan duizend woorden dus oordeel zelf...


Maar laat ons eerlijk zijn: in de ‘gewone’ restaurants kan iedereen zeker ook zijn hartje ophalen en genieten van heerlijke gerechten.


Zo kunt u in het Franse restaurant ‘Fil Rouge’ genieten van gebakken Foie Gras, escargots, Beef Wellington, een Dover Sole of Lobster Thermidor om nog maar te zwijgen over de desserts en dit alles weer overgoten met lekkere wijn en een perfecte service.'Marble & Co' is een Amerikaans Steakhouse, waar het zeer gezellig is en ook hier weer keuze te over. Wij beginnen natuurlijk met Franck’s specialiteit: de Pomme Moskovit ,maar ook de Jumbo Crab Salad mag er wezen en de ‘Terre et Mer’ met kalfsmedaillon en kreeftenstaart is verrukkelijk.De ‘gewone’ steaks zoals Porterhouse, Filet Mignon of een Simmenthal Rib eye worden natuurlijk ook niet vergeten.


We hebben nog geen tijd gevonden om in 'Sakura' te dineren, maar waren er wel reeds voor lunch en ook dit was ook weer top met een te delen sashimi/sushi en terryaki bord, gevolgd door een à la minute bereide wok met pikante krokante kip.Restaurant ‘Med’ hebben we ’s avonds ook nog niet gedaan, maar schijnt ook super lekker te zijn.


De vegetariërs onder ons worden zeker ook niet vergeten, want in elk restaurant kunt u ook vegetarische gerechten krijgen.


We kunnen u natuurlijk de smaken niet overbrengen, maar geloof ons: alles is van topkwaliteit en er is keuze genoeg om een week aan boord te vertoeven en elke avond andere horizonten op te zoeken. Ook de Emporium Market Place is elke avond open voor wie het wat ongedwongener wil doen en dan is er natuurlijk ook nog de in-room dining. Nog niet geprobeerd, misschien morgen...


Na het diner gaan we nog langs in één van de lounges voor een laatste glaasje en dan weer met een gelukzalige glimlach naar bed.


Morgen zijn we in Canada en ze voorspellen weer mooi weer … dat belooft!

Comments


bottom of page