top of page

BYE BYE NEW YORK, HELLO BOSTON


Het was even verschieten gisterenavond toen de kapitein aankondigde dat we om 6 u ’s morgens New York gingen verlaten... Toch vonden we dit belangrijk genoeg om onze wekker om 6 uur te laten rinkelen.


Buiten op ons terras gekeken en ja hoor nog donker en weer regen! Snel omgekleed om een goed plaatsje aan dek te bemachtigen; eerst helemaal vooraan en dan helemaal achteraan en ja hoor het was magisch...


Zeker als je het ‘Statue Of Liberty’ nadert en haar dan dicht voorbijvaart en zo New York achter je laat...


We waren verwittigd: de zee zou geen spiegel zijn, maar blijkbaar heeft deze Explora 1 zeer goede stabilisatoren, want we voelen de deining bijna niet.


Een dag op zee: op culinaire ontdekking!

Een dag op zee, dus tijd zat om het schip te verkennen. We beginnen met een stevig ontbijt in de Market Place waar alles weer piekfijn oogt en het moeilijk kiezen is.Naast de Market Place kunt u ook ontbijten in de Fil Rouge, het Franse restaurant waar u een ‘à la carte’ ontbijt kan krijgen. De sfeer is hier één van een 5* luxehotel: super bediening, alles zeer verfijnd... Er is zelfs kaviaar op de ‘Eggs Benedict’.9 uur meeting met mijn Amerikaanse collega’s en tijdens de meeting wordt me heel veel duidelijk. Iets wat voor ons vanzelfsprekend is, is dat zeker niet voor mijn Amerikaanse collega’s :


Explora 1 is een Luxe European Style cruiseschip!


En dat éne woordje ‘European’ weerspiegelt het hele concept... Ja dit is een Europees cruiseschip! Niet alleen het hele schip straalt Europese Luxe uit qua meubilair zowel binnen als buiten (het buitenmeubilair is zelfs van Belgische makelij!), maar ook de service en de kwaliteit van het eten is Europees. Hier geen te zoete gerechten om de Amerikanen te plezieren, maar zuiver Europese gerechten.


Een Mediterraanse touch vindt u in restaurant MED waar u ook ’s middags weer ‘à la carte’ kunt eten zoals in een gewoon restaurant … Dit is bij mijn weten het enige cruise schip waar men ’s middags kan lunchen met een kaart met Griekse, Italiaanse, Spaanse en Franse specialiteiten. Het restaurant zelf oogt misschien niet echt Mediterraans, maar doet eerder denken aan een Yacht Club.Om het nog even over het eten en drinken te hebben...

Het culinaire is voor ons toch ook heel belangrijk. Explora Journeys heeft Franck Garanger, die het culinaire brein was bij Oceania, er weggehaald. Samen met zijn rechterhand Pierre drukt hij hier zijn stempel op het culinaire en dat is echt wel van bijzondere kwaliteit. Hoogstaande producten, perfect bereid van ontbijt over lunch tot diner.


Explora 1 heeft 5 restaurants, 8 binnenbars en lounges en 4 buitenbars en lounges; allemaal met een eigen design, maar allemaal even luxueus zowel buiten als binnen.


Er is voor elk wat wils met de reeds aangehaalde Market Place, een Food market met zeer veel keuze en bediening. de Med met zijn Mediterraanse touch, de Fil Rouge een op en top Frans restaurant, de Marble & Co, het American Steakhouse en ten slotte het echte 3 sterren Michelin restaurant@sea: 'Anthology' . Hier kom ik één van de volgende dagen op terug.Tijdens onze ontdekking is de eerste trekpleister de mooie lobby waar u zich in een 5 * luxehotel waant. En deze luxe straalt ook uit in de lobbybar, met champagne glazen van Schott Zwiesel en de zilveren potjes voor de knabbeltjes.


Rondom deze lobby bar vindt u aan de éne kant de luxe boetieks zoals Cartier en Rolex (ja hoor u kan hier aan boord een Rolex kopen, terwijl u er aan land 2 jaar op moet wachten) en aan de andere kant de mooie boetiekjes met weer die Italian en Europese touch in kledij en accessoires. Hier geen Hawaii shirts, maar mooie Rimini schoenen en hoeden.


Achterin de lobby vindt u dan de receptie met zoals overal zeer vriendelijk personeel.


Personeel met de smile...

Om het even over het personeel te hebben. Dit is een echte mix: Europees, Aziatisch, Zuid-Amerikaans en Zuid-Afrikaans. Maar laat ons eerlijk zijn de Aziaten overwegen wel, maar zijn zoals altijd zeer vriendelijk en gedienstig. ‘They serve you always with a smile on their face’. Altijd vriendelijk, altijd met een lach. Door te praten met ze, stellen we heel snel vast dat heel veel overgekomen zijn van Regent Seven Seas Cruises.


Een verdieping hoger vindt u ‘Crema Cafe’ waar u de hele dag door koffie en versnaperingen kan eten.


Helemaal achterin vindt u dan de Astern Lounge waar ’s avonds ook entertainment is.Op Explora zijn er geen grote shows maar ’s avonds kunt u overal wel wat vinden, zoals een Jazz optreden, een klassiek concert, een piano recital, een zanger. De meeste optredens vinden plaats in de Explora Lounge waar er ook een gezellige bar is.


Voelt u een beetje ons enthousiasme? Wij zijn alvast overtuigd en vinden het schip fantastisch!


Morgen Boston … hopelijk niet in de regen, zodat we ook wat buitenbars en lounges zullen kunnen verkennen.


Tot morgen!Wil u zelf de uitzonderlijke luxe van Explora I ervaren? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

Opmerkingen


bottom of page