top of page

ARROW EAU VOYAGE IN DE EGEISCHE ZEE

In juni ging onze collega Gert, samen met 39 Arrow Cruise Travel gasten, aan boord van de Seabourn Encore voor een 12-daagse cruise langs de Griekse eilanden, Italië en de prachtige kust van Turkije. Deze Arrow EAU Voyage, waarbij EAU staat voor 'Exclusive', 'Amazing' en 'Unique' is cruisen met nét dat ietsje meer. Want naast Arrow begeleiding en een gezellige receptie aan boord, worden gasten ook verwend met een speciale Arrow excursie en meer verwennerijen.

Deze Arrow EAU Voyage is een heerlijke, ontspannen cruise met veel zon, cultuur, prachtige stadjes en veel gezelligheid. Hier leest u het reisverslag van een prachtige cruise op de Egeïsche Zee van Athene naar Athene.


Poros



De eerste haven is het Griekse eiland Poros. Poros, gelegen in de betoverende Saronische Golf, is een favoriete bestemming voor Atheners die even willen ontsnappen aan de drukte van de Griekse hoofdstad. Op slechts een uur afstand, bestaat Poros eigenlijk uit twee kleine eilanden, Sphaeria en Kalaureia, die met elkaar verbonden zijn door een schilderachtige brug. Onze gasten worden met de tender aan land gevaren.


Direct loopt u langs de levendige jachthavens en betreedt u een stukje Griekenland dat doordrenkt is van geschiedenis en waar de tijd lijkt stil te staan. Hier kunt u de prachtige stranden en weelderige dennenbossen die zich uitstrekken tot aan de waterkant, in alle rust bekijken. Het 18e-eeuwse klooster van Zoodohos Pigi, ook wel bekend als de "levengevende bron", begroet u met zijn betoverende tuinen, terwijl het archeologische museum in de stad Poros een indrukwekkende collectie artefacten uit de Myceense periode tentoonstelt. Voor een adembenemend uitzicht over de haven en mooie foto’s kunt u de klokkentoren van de stad beklimmen.


Het is een heerlijk eiland om te wandelen of te genieten van een lekker stranddagje op het geliefde Askeli Beach of het afgelegen Vagionia Beach, omringd door weelderig groen.


Syracuse


Na een heerlijke dag op zee waar we volop genieten van de gezellige Arrow Caviar & Champagne receptie, meert de Seabourn Encore aan bij de betoverende cruisehaven van Syracuse, gelegen aan de kust van Sicilië. Zodra u voet aan wal zet, wordt u meteen ondergedompeld in de rijke geschiedenis en cultuur van Syracuse. Een absolute must-see is het indrukwekkende Parco Archeologico della Neapolis, waar de oude Griekse ruïnes van het theater en het amfitheater in volle glorie oprijzen. Onze gasten verkennen vervolgens de charmante straatjes van het historische centrum van Ortigia, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier worden ze omringd door geplaveide steegjes, kleurrijke bloemen en prachtige barokke gebouwen. Ze bewonderen de schitterende kathedraal van Syracuse, met zijn imposante façade en verfijnde details, en genieten van de authentieke Italiaanse sfeer terwijl ze door de lokale markten slenteren of smullen van een heerlijke Italiaanse lunch.


Na een heerlijk diner worden onze gasten aan boord verwend met een sfeervolle en bruisende white party op het achterdek van de Seabourn Encore. Onder een fonkelende sterrenhemel wordt er gedanst op aanstekelijke muziek, gekleed in de mooiste witte outfits. De betoverende sfeer creëert de ideale gelegenheid om samen herinneringen op te halen en te genieten van een prachtige cruisedag.


Lipari


Op het betoverende Griekse eiland Lipari beleven onze gewaardeerde EAU Voyage gasten een onvergetelijke Arrow-excursie. Onder begeleiding van een deskundige Nederlandstalige gids verkennen ze het vulkanische landschap van het eiland, terwijl ze worden betoverd door adembenemende vergezichten. Na deze ontdekkingsreis wacht een smaakvolle Liparische lunch op het schilderachtige dorpsplein aan het water. Een unieke en onvergetelijke ervaring!


Met voldoende vrije tijd om te genieten, verkennen onze gasten vervolgens op hun gemak de charmante straatjes, schilderachtige steegjes en boetiekjes van Lipari. Ze snuiven de sfeer op, genieten van de lokale cultuur en maken prachtige herinneringen die voor altijd in hun hart blijven.


Valletta Malta



Malta staat ook op het programma, en met Valletta, de 'geboorteplaats' van talloze cruiseschepen, voegt de majestueuze Seabourn Encore een prachtige stop toe aan de reis. Het schip legt aan in de baai, waar we aan boord kunnen stappen van een zeiljacht dat ons snel naar het centrum van Valletta brengt. Eenmaal daar aangekomen, is het gemakkelijk om de lift omhoog te nemen en te genieten van een ontspannen wandeling door de betoverende geplaveide straatjes.


Overal waar we kijken, worden we verwend met adembenemende uitzichten over de baai en ontdekken we de mooiste straatjes die met trappen naar de zee leiden. Valletta ademt geschiedenis en cultuur uit elke hoek. De indrukwekkende St.-John’s kathedraal met haar weelderige barokke details maakt een diepe indruk. Vanaf de vestingmuren kunnen onze gasten genieten van het panoramische uitzicht over de glinsterende Middellandse Zee.

Valletta, een stad die de verbeelding prikkelt en harten verovert, laat onze gasten verliefd worden op haar betoverende charme. Hier is het genieten met een hoofdletter G!


Chania


Vandaag leggen we met de Seabourn Encore aan in het bruisende Chania, een gezellig en levendig stadje. De stad Chania is verdeeld in twee delen, namelijk de charmante oude stad en de grotere moderne stad. De oude stad, gelegen naast de historische haven, is het kloppende hart waaruit het stedelijk gebied zich heeft ontwikkeld. Enkele delen van de oorspronkelijke Venetiaanse vestingwerken uit de 16e eeuw, die de stad ooit omringden, zijn nog steeds bewaard gebleven en kunnen bewonderd worden. Met zijn vele winkelstraatjes en gezellige terrasjes is het hier goed toeven!


Bodrum



Vandaag bevinden we ons in de haven van het betoverende Bodrum. Bij het openen van het gordijn van uw suite wordt u meteen begroet door een adembenemend uitzicht op de pittoreske jachthaven, gevuld met traditionele, met hout gelakte zeilboten, charmante terrasjes en straten vol met boetiekjes die tapijten, lederwaren, sieraden en lokale kunstwerken aanbieden.


Bodrum, gelegen aan de prachtige Egeïsche kust van Turkije, is een magische bestemming waar geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid samenkomen. Met zijn iconische kasteel dat uitkijkt over de azuurblauwe wateren, bruisende jachthaven, smalle straatjes gevuld met winkels en restaurants, en idyllische stranden, trekt Bodrum zowel liefhebbers van geschiedenis en cultuur als strandliefhebbers aan. Het is een plek waar onze gasten kunnen genieten van zonovergoten dagen, heerlijke Turkse gerechten kunnen proeven en kunnen ronddwalen door de oude steegjes vol charme en authenticiteit.


U kunt er ook genieten van een zeiltocht op een traditionele Turkse Gulet: duik in het heldere water en geniet van een fantastische Turkse lunch aan boord. Een dag vol genietjes…


Marmaris


Marmaris

Vandaag meren we aan met Seabourn Encore in het levendige Marmaris, waar de warme zonnestralen worden getemperd door de verfrissende zeebries. De meeste van onze Arrow Cruise Travel EAU Voyage gasten besluiten het stadje te verkennen en de shuttle bus brengt ons naar de bruisende Grand Bazaar, een waar paradijs voor liefhebbers van (imitatie) designerkleding.


Marmaris is een typisch toeristisch stadje, bezaaid met gezellige terrasjes, sfeervolle restaurants en prachtige dakterrassen die 's avonds een perfecte plek vormen om te genieten van het adembenemende uitzicht over het heldere water van de schitterende kustlijn.


Terwijl we ons vergapen aan de schoonheid van Marmaris, worden we plotseling toeschouwers van een bosbrand, wat een indrukwekkend schouwspel is. We zijn onder de indruk van de continue heen en weer vliegende blusvliegtuigen en helikopters die hun best doen om het vuur te bestrijden. Ondanks deze onverwachte gebeurtenis blijft Marmaris een heerlijke plek om te verkennen en te ontspannen, waarbij we elke hoek van de stad ontdekken en genieten van de warme gastvrijheid en het levendige karakter dat deze bestemming te bieden heeft.


Ermoupolis, Syros


We naderen het einde van onze reis, maar niet voordat we een laatste stop maken in Ermoupolis op het eiland Syros. Vanaf de Seabourn Encore kunnen we al de prachtige winkeltjes in dit vriendelijke stadje zien. Syros is een belangrijk eiland in de Cycladen, maar het blijft grotendeels onontdekt door het massatoerisme. Precies het soort bestemming waar wij van houden. We dwalen door de smalle geplaveide straatjes naar de indrukwekkende 13e-eeuwse Agios Georgios kerk. In de Oosters-orthodoxe kerk van de Assumptie vinden we een icoon van de beroemde Griekse schilder El Greco. Het kleine archeologisch museum herbergt enkele prachtige Cycladische figuren en het Industrieel Museum van Ermoupolis vertelt over de rijke scheepsbouwtraditie en andere ambachten op het eiland. Het is een heerlijke afsluiting van een bijzondere cruise!


Terug aan boord genieten we van de befaamde Epicurian Party terwijl we afscheid nemen van de geweldige crew. Hier en daar worden er zelfs een paar traantjes weggepinkt... En voordat we het weten, staan onze koffers alweer op de gang en kijken we terug op een geweldige Arrow EAU Voyage-ervaring.


Meer weten over onze Arrow EAU Voyages? Klik hier.


Wil u zelf de Egeïsche zee ontdekken? Of wil u graag mee op een volgende Arrow EAU Voyage? Neem contact op met onze cruise consultants. Zij werken voor u graag een geheel vrijblijvend voorstel op maat uit.

bottom of page