top of page
Antarctica

ONTDEK EEN WILD, PRACHTIG BEVROREN CONTINENT

Antarctica. Het uitspreken alleen al klinkt avontuurlijk. De surrealistische afstand. De absolute schoonheid. De talloze dieren in het wild. Het ijs. De sneeuw-kilometers en kilometers sneeuw en ijs. En ja, de Drake Passage. Een overgangsritueel voor wie echt naar het zevende continent wil reizen. De Drake Passage bewijst dat u het recht moet verdienen om naar Antarctica te gaan.

Antarctica is een continent van superlatieven: het koudste, droogste, hoogste en meest afgelegen gebied op aarde. Hier heersen de elementen van de natuur. Het verkennen van dit uitgestrekte, witte continent zal voor velen gedurfd en extreem lijken. En dat is precies waarom u wilt gaan. Een once-in-a-lifetime ervaring.

Drake Passage

Een reis naar Antarctica houdt noodzakelijkerwijs in dat u de legendarische, bijna 1.000 km brede Drake Passage oversteekt. De kans om onderweg wilde dieren te spotten is groot, of het nu gaat om Wilson's stormvogels, albatrossen of af en toe een show van walvissen en dolfijnen. 

Natuur, klimaat en weer
Omdat Antarctica de koudste plek op aarde is, zijn er geen landzoogdieren, geen bomen of struiken. In de zee leven de meeste wezens, zoals pinguïns en zeehonden. Op het schiereiland, twee dagen varen vanaf het puntje van Zuid-Amerika, is de zomertemperatuur gemiddeld 0-5 graden Celsius. Antarctica is ook één van de droogste plekken op aarde en ziet niet veel regen. De weinige sneeuw de er valt, ontdooit niet bij de vriestemperaturen en wordt vaak weggeblazen door harde wind, wat nieuwe ijskappen en ijsplaten creëert. 

Dieren in het wild

Pinguïns worden gezien als het symbool van Antarctica en dus één van de eerste van de dieren waar men aan denkt bij Antarctica. Van de 17 soorten pinguïns in de wereld zijn er echter maar zeven daadwerkelijk te vinden op Antarctica zelf. Er is ook een overvloed aan vogels, met de machtige albatros als de koning van de lucht. Tijdens de zomer zijn de kusten een voedingsbodem voor duizenden walvissen, zeeluipaarden en bultrugwalvissen. 

Hoe en wanneer

De meeste cruises beginnen in Ushuaia (Argentinië), de meest Zuidelijke stad ter wereld. Veel cruises hebben ook stops op de Falkland Eilanden in Zuid-Georgië. De Antarctische zomer gaat van december tot maart. De eerste afvaarten beginnen in de lente, eind oktober, terwijl de laatste in maart plaatsvindt. 

ONTVANGT U GRAAG EEN VOORSTEL OP MAAT?
Unknown.jpg

Odette Bals

_W8A1175-2_edited.jpg

Nancy Van Ranst

_W8A1127-2_edited.jpg

Gert van Loenen

Bedankt voor uw interesse! U hoort snel van ons.

24/7 bereikbaar

Tot in de puntjes geregeld

Net dat ietsje meer

De beste luxe deals

bottom of page