top of page
Arrow Cruise Travel logo alleen .png
Blog

Onze cruise 2.0 met Silversea...

Dag 8 : Dag op zee

Dagboek van Odette en Danny

 

Het is 32°C, een licht briesje en kalme zee; lijkt wel een spiegel. De ligzetel rond het zwembad is zeer uitnodigend, maar eerst het beloofde verslag schrijven.

 

Op dek 11 vind je helemaal vooraan het schip de Observation Library met de Card Room. Het is geen echte bar maar je kan er wel koffie en thee vinden voor de vroege vogels (ikke dus). Deze Observation Library is eigenlijk de enige publieke ruimte die vooraan gelegen is, aangezien de andere publieke ruimtes achteraan het schip liggen.

 

Over dek 10 en 11 heb ik al genoeg verteld, denk ik, want dat is de plek waar we het meest vertoeven met The Grill, de Pool Bar en pizzeria Spaccanapoli. Er is zeker voldoende personeel die je altijd op je wenken bediend. Zoals reeds gezegd, hebben we ons meerdere malen laten verleiden voor een super lekkere Pizza Puttanesca als klein hapje voor de lunch.

 

Dek 9 biedt nog zo’n favoriete plek voor ’s avonds, nl. de Panorama Lounge met zijn uitnodigende en zeer mooie loungezetels, zowel binnen als buiten. Elke avond is hier Live Music en om 23 u. is het de beurt aan DJ Bart om je ten dans uit te nodigen. 

 

Op dek 9 is ook nog de Connoisseur’s Corner, waar je zowel binnen als buiten in alle rust kan genieten van een Cognac of Whisky. Je waant je zo in een Engelse Club.

 

Met het Arts Café zijn we op dek 8 beland. Hier kan je de hele dag door lichte snacks en detox drankjes in leuke flesjes nuttigen. Het Arts Café heeft ook weer zo’n mooi terras met gezellige loungezetels. Naast het Arts Café is het toprestaurant La Dame, wat in niets moet onderdoen voor een Frans sterrenrestaurant. Wat hebben we hier genoten. Ik ga jullie niet laten watertanden maar het menu was TOP. We hadden een gezellig tafeltje met zicht op zee tot Janneke maan kwam piepen en het donker werd natuurlijk. Voor dit specialiteitenrestaurant moet je wel een toeslag van $ 60 per persoon betalen, maar het is zijn geld meer dan waard.

 

Op dek 8 heb je ook de Boutique die eerlijk gezegd een beetje tegenviel. Er was weinig keuze en het was zeer duur, dus Danny was blij voor z’n portemonnee.

 

Dek 7 dan, met het Casino en het restaurant Silver Note. Zeker ook een aanrader, want je kan er niet alleen eten bij Live Music maar ook gewoon langs komen voor een glaasje aan de bar of in de gezellige zeteltjes. Plus je kan er zelfs een dansje doen. We waanden ons weer jong en hebben dat laatste dus wel af en toe gedaan, want ook dat hoort bij de cruisebeleving natuurlijk.

 

Tenslotte vind je op dit dek 7 ook nog La Terrazza, waar je ’s morgens kan ontbijten en ’s middags lunchen, allebei in buffetvorm. ’s Avonds wordt La Terrazza een Italiaans restaurant, waar je echt verwend wordt en waar het zeer aangenaam vertoeven is bij mooi weer en weinig wind. Dit is zeker het geval als het schip ’s avonds lang in de haven blijft liggen. Aangezien wij elke dag mooi weer hadden, zijn we er drie avonden gaan dineren. De antipasti waren heerlijk en alle pasta’s worden aan boord gemaakt. Dit alles met lekkere aangepaste Italiaanse wijnen. Opnieuw een aanrader !

 

Even vermelden dat de Silver Moon gebouwd werd op de Ficantieri werf in Ancona. Tijdens de bouw werden de heel mooie lounge zetels, stoeltjes en tafels,… kortom, al het meubilair voor de buitenruimtes opgeslagen in een loods. Kort daarop sloeg het noodlot toe en brak er brand uit waarbij alles vernield werd. Alles moest dus halsoverkop opnieuw worden besteld maar door Covid-19 werd de lancering van het schip gelukkigerwijze uitgesteld en kon alles dus op tijd opnieuw geleverd worden.

 

Dek 6, de ‘place to be’ voor diegenen die zich willen laten verwennen in de Spa of hun conditie willen onderhouden in de Fitness. Op het terras achteraan is een grote Whirlpool.

 

Je kan van dek 10 naar dek 6 via trappen aan de buitenkant van het schip. Dit maakt het heel leuk, want zo moet je niet altijd eerst naar binnen om de lift te nemen. Plus wat trappen doen, kan op dit schip helemaal geen kwaad om wat in conditie te blijven en ervoor te zorgen dat er niet te veel kilo’s bijkomen van al dat lekkers.

 

Dek 5 wordt bijna volledig ingenomen door publieke ruimtes. Dit komt voornamelijk door de Dolce Vita. Een heel grote ruimte met centrale bar waar je de hele dag door iets kan komen drinken. Hier wordt ook elke namiddag Trivia gespeeld onder leiding van de Cruise Director. Aan de ingang van de Dolce Vita bevindt zich aan bakboord ook de receptie en aan stuurboord de excursiedesk.  

Beiden bevinden zich een beetje verdrongen in een hoek en zijn niet uitnodigend. Het personeel is er wel behulpzaam en vriendelijk, maar ze zitten een beetje verstopt.

De Dolce Vita wordt gezien als het kloppend hart van het schip, maar dat is het momenteel niet. Misschien komt dit wel omdat we maar met 200 passagiers zijn. Het feit dat het zo’n mooi weer is en dat nu ook alle excursies inbegrepen zijn, dragen er misschien ook toe bij dat het hier zo rustig is. Aan de ingang van de Dolce Vita bevindt zich ook de Future Cruise Manager bij wie je eventueel je volgende cruise kan boeken. 

 

Achteraan op dek 5 vinden we de Venetian Lounge waar we de ‘Captains Reception’ hadden en waar je ook elke avond van de show kan genieten. Wij zijn geen zo’n showfanaten en het was ook veel te mooi weer ‘s avonds om binnen te blijven dus daarover kunnen we jullie niet zo veel vertellen, sorry daarvoor.

 

Dek 4 tenslotte… heel belangrijk! Culinair dan toch, want hier bevindt zich het hoofdrestaurant: de Atlantide. Het restaurant zelf oogt een beetje ‘oud’ met rode fluwelen zetels, een laag plafond, allemaal heel klassiek. Ook de menukaart is heel traditioneel met Foie Gras, Lobster Tail, verschillende soorten steaks en vis. Het is zeker allemaal lekker, maar aangezien het aanbod aan restaurants zo groot is zijn wij er toch maar twee keer geweest.

 

Over de lunch in Kaiseki heb ik jullie al verteld. De sushi en sashimi waren top, maar ’s avonds eet je op hoog culinair niveau Japans… overheerlijk. Ook voor dit specialiteitenrestaurant moet je bijbetalen ($ 40 per persoon), maar ook dit hebben we met plezier gedaan. Voor de super lekkere lunch moet je echter niet bijbetalen.

 

Aan de andere kant van de Main Dining Room ligt het restaurant van het nieuwe S.A.L.T. concept bij Silversea, nl. S.A.L.T. Kitchen. Dit restaurant biedt de lokale keuken van de plek waar het schip vaart. In ons geval was dit dus een kaart met Griekse specialiteiten en elke avond zijn er ook speciale typische voor- en hoofdgerechten van de stad of streek waar het schip aangemeerd ligt. Wij hebben dat natuurlijk uitgetest en waren aangenaam verrast. In de S.A.L.T. Lab, vlak naast S.A.L.T. Kitchen, worden ook twee keer per dag kookdemonstraties gegeven, wederom van lokale gerechten.

En dan is er nog de S.A.L.T. Bar: een heel mooie, leuke, kleine, gezellige bar. Dit is één van onze favorieten!

 

Wauw, ik verschiet er zelf van dat het verslag zo lang is. Maar ja, de Silver Moon is ook geen klein schip natuurlijk. Doordat er zo veel mogelijkheden zijn - om te dineren en te lunchen of simpelweg te genieten van een drankje of in stilte je boek te lezen in één van de vele loungezetels - wordt een cruise met De Silver Moon zeker een topbeleving.

 

Tot morgen op Kreta!

bottom of page