top of page
Arrow Cruise Travel logo alleen .png
Blog

Onze cruise 2.0 met Silversea...

Dag 7 : Cyprus

Dagboek van Odette en Danny

 

Ons eerste bezoek aan Cyprus: Limasol. 

 

We zijn benieuwd. We hebben beslist om geen excursie te boeken want het waren allemaal ‘Scenery’ tours voor de panoramische uitzichten en we hadden geen zin om zo lang in de bus te zitten. De andere excursie was een hele dag een ‘Hiking Trail’ en dat vonden we bij 32°C ‘s morgens om 9 u. ook niet zo’n goed idee. 

 

Met de shuttle trekken we naar het oude stadsgedeelte, maar eigenlijk was er niet zo veel te zien. Dan maar een wandeling gemaakt op de mooie promenade tot aan de nieuwe Marina die wel heel uitnodigend was met zijn terrasjes. De Marina is heel uitgebreid met niet alleen de aanlegsteigers voor de boten, maar ook vele laagbouw-appartementen. Het geheel deed ons een beetje denken aan Port Grimaud in Frankrijk.

 

Limasol is een heel grote stad met ook een heel nieuw gedeelte dat we jammer genoeg alleen van ver hebben kunnen aanschouwen. We hadden beter een taxi genomen om ook dat nieuwe gedeelte eens van dichtbij te verkennen. Maar ja, gedane zaken nemen geen keer. We waren dus rond de middag al terug, maar

wat is het fijn om weer aan boord te zijn. 

 

De zon was echter heel hevig, maar ja ik wilde niet luisteren naar Danny’s goede raad en wilde absoluut in de zon eten. Dat heb ik me goed beklaagd want in de namiddag had ik vele blinde vlekken op mijn ogen. Zo erg dat ik geen foto’s meer kon bekijken om naar Ellen door te sturen voor het publiceren van ons dagelijks verslag. Dat verslag hebben jullie dus waarschijnlijk met een dag vertraging ontvangen. Mea culpa!

 

Onze butler wilde mij eens verwennen en heeft me een hele ceremonie parels in mijn bad gedaan en daar heb ik van genoten. Wat een verwennerij.

 

‘s Avonds hadden we een reservatie in Kaiseki. We wisten niet goed wat we moesten verwachten. We waren er om 20 u. en waren de enigen. Voelde een beetje vreemd aan zo’n ‘Private Dinner’. 

We werden dus uiteraard op onze wenken bediend, maar na een half uurtje kwamen dan toch nog een 5-tal andere gasten. Aangezien de kaart totaal vreemd was voor ons, hebben we de Chef maar laten beslissen voor het 6-gangen menu, met o.a. King Krab Tempura en Surf & Turf met Lobster & Waygu Beef. Dat alles met aangepaste wijnen: heerlijk!

 

Het Kaiseki restaurant ligt naast de Atlantide en schuin ertegenover S.A.L.T. Maar tussen S.A.L.T en Atlantide ontdekten we nog een kleine bar, super mooi en super gezellig: de S.A.L.T. Bar. We konden dit niet zo maar voorbijwandelen en hadden geluk dat er net een tafeltje vrij kwam voor een laatste glaasje.

 

Morgen nog een zeedag, wat zijn we weer blij!

bottom of page