top of page
Arrow Cruise Travel logo alleen .png
Blog

Onze cruise 2.0 met Silversea...

Dag 6 : Op zee

Dagboek van Odette en Danny

 

Het is 7 u. ’s morgens; tijd voor onze dagelijkse ‘workout’. Eerst wat stappen op het parcours op dek 11. Acht ‘laps’ is één ‘mile’, maar wij doen er nog een schepje bovenop en ik doe er 10 en Danny 20! Daarna nog 20 baantjes trekken in het zwembad en we kunnen weer een stukje pizza meer eten straks.

 

We hebben een zeedag vandaag dus gaan we jullie dit mooie schip wat laten ontdekken. Enkel de dekken en suites en overmorgen bij onze tweede zeedag zijn dan de bars en restaurants aan de beurt. Sorry als vandaag ons verslag een beetje saai zou overkomen.

 

De gangen binnen, de liften en de traphal zijn allemaal in lichtbruine tinten en ogen een beetje traditioneel maar eenmaal buiten op de dekken is het meubilair heel uitnodigend en modern met grijze en blauwe tinten. Overal zijn er heel leuke en uitnodigende loungezetels.

 

Op het schip kan je moeilijk verdwalen want op twee ruimtes na, liggen alle publieke ruimtes (zoals bars en restaurants) achteraan op het schip. Dus enkel de Observation Library en de Card Room liggen vooraan op dek 11. 

 

We vertrekken vanop dek 10 met de Pool Grill, de Pool Bar en het zwembad. Op dek 10 liggen ook de Silver Suites, alsook op dek 11. De ligging van deze suites, op het bovendek, geeft een spectaculair uitzicht op zee. De ruime leefruimte maakt comfortabel relaxen mogelijk. Wie net dat iets meer ruimte wil, moet zeker opteren voor een Silver Suite.

 

Op dek 9 bevindt zich de Panorama Lounge, waar het zowel binnen als buiten heel aangenaam vertoeven is.

 

Op dek 8 is er het Arts Café, dat ook een leuk en gezellig terras heeft. Naast het Arts Café bevindt zich de Boutique, die tot nu toe meestal dicht was, want die mag enkel open als we niet in een haven liggen. Maar nu even genoeg over die publieke ruimtes, de rest komt overmorgen. Nu terug naar de suites.

 

Silver Moon beschikt énkel over suites. Wij hebben het voorrecht gehad om alle suites te kunnen bezoeken. De Butler Fleet Manager, een Belg van Brugge, heeft ons een uitgebreid scheepsbezoek gegeven. Alle suites hebben dezelfde heel mooie lichtgrijze en -bruine tinten, prachtig meubilair en zijn zeer ruim.

Uiteraard wacht er in elke suite een fles champagne bij aankomst en word je verwelkomd door je butler. Dat is toch wel iets speciaals en heel aangenaam. De badkamer ‘amenities’ zijn allemaal van Bulgari en je kan zelfs je soort hoofdkussen kiezen. De matrassen zijn echt wel van topkwaliteit, want lekker slapen is toch ook één van de ‘geneugten’ van een cruise.

 

Laten we je verder langs de verschillende dekken leiden om de suites te ontdekken.

Op dek 9 – 8 – 7 – 6 en 5 liggen alle Veranda suites. De Veranda Suites worden onderverdeeld in Classic Veranda Suite, Superior Veranda Suite en Deluxe Veranda Suite, afhankelijk van hun ligging op het schip.

De Veranda Suites bieden je zeker alle comfort met een slaapkamergedeelte en een zithoekgedeelte, waarvan de zitbank in sommige suites groter is en tot 3de bed kan omgevormd worden. Daarnaast vind je er een mooie walk-in dressing en een badkamer met ligbad en grote douche. 

 

Mooi midship, op dek 9 liggen de Owner’s Suites, de hoogste categorie suites op de Silver Moon. Dan volgen de Grand Suites die vooraan op dek 8 en 9 liggen. Op dek 7 liggen dan de Royal Suites. De Owner’s, Grand en Royal Suites lijken net wel appartementen.

 

Op dek 4 liggen zes Vista suites. Deze suites hebben geen balkon maar hebben een groot raam. Drie van deze suites zijn speciaal aangepast, nl. ‘wheelchair accessible suites’. In de badkamer wordt de douche niet afgescheiden door een douchegordijn maar door een mooie wand.

 

Nog even terug naar dek 9. Hier liggen mooi midship, zes Panorama Suites. Deze suites hebben ook geen balkon maar wel alle voorzieningen zoals een Vista Suite. In tegenstelling tot de Vista Suites hebben ze grote panoramische ramen helemaal tot beneden, waardoor er veel meer licht in de suite is en de suite ruimer lijkt.

De Panorama Suites zijn gelegen naast de Silver Suites en de Owner’s Suites zodat ze als ‘connecting room/suite’ kunnen gebruikt worden.

 

Op naar Limasol, Cyprus, morgen na een heerlijke nachtrust op zo’n top matras.

Owner's Suite

Grand Suite

Dag 6 (4).jpg

Vista Suite

Panorama Suite

Veranda Suite

Silver Suite

Royal Suite

bottom of page