top of page
Arrow Cruise Travel logo alleen .png
Blog

Onze cruise 2.0 met Silversea...

Dag 3 : Paros

Dagboek van Odette en Danny

 

Deze morgen hebben we het ontbijt uitgeprobeerd in La Terrazza en we kunnen zeggen: het is goedgekeurd! Het ontbijt wordt hier wederom in buffet-style met bediening geserveerd. Een zeer uitgebreide keuze en het 'omelet station' valt in de smaak!

Vandaag laten we jullie dek 10 en 11 ontdekken. Hier bevinden zich in de buurt van het zwembad: de Pool Bar, The Grill, een Whirlpool Area, een Jogging Track en het restaurant Spaccanapoli.

Het water in het zwembad is lekker warm, dus zalig om baantjes te trekken. Ja hoor, dat kan je hier, want het zwembad is 15 m lang!

Rond het zwembad staan uiteraard ligstoelen met handdoeken en tafeltjes, maar er zijn ook meerdere loungezetels in de zon of in de schaduw. De meeste ligzetels op dek 11 staan zelfs achter windschermen.

 

Na kort een boekje te lezen in de zon, nemen we een vroege lunch boven op dek 11. We hadden ons voorgenomen om gewoon een gezond klein gegrild visje te eten, maar dan ga je zitten en zie je op de tafel van je buur een pizza staan die je zo uitnodigend toelacht met als resultaat dat je aan de verleiding niet kunt weerstaan.
De pizza's van het restaurant Spaccanapoli zijn heerlijk!

 

We hebben niet veel tijd om het culinaire af te werken want om 13.15 u. hebben we een excursie. Ze verwachten ons in de Venetian Lounge en tonen ons hoe we de gids aan land zullen kunnen volgen via headsets gekoppeld met een app op onze telefoon. 

Het schip ligt voor anker in de baai van Naoussa, op het eiland Paros. Dit kleine eiland is zoals Syros, dat we gisteren bezochten, opnieuw een underdog in de groep van de Cycladen, enkel bekend door de ervaren reizigers. De haven waar de tender ons afzet is veel kleiner dan deze op Syros. Toch geeft het uitzicht onmiddellijk een ‘postcard’ gevoel. Mooie stranden, witte huisjes en windmolens en kerken met kobalt-blauwe koepels. Rondom de haven liggen een aantal typische bars en restaurants. Het landschap van heuvels er omheen, bezaaid met honderden witte huizen, is dor zoals we verwachten in deze zuiderse landen.

 

Paros is al bewoond sinds 3200 jaar voor onze tijdrekening en heeft een verleden van zeeslagen, economische en culturele ontwikkeling.

Het eiland is o.a. bekend voor haar prachtige witte marmer. Het gebruik ervan is ondertussen aan banden gelegd en kan enkel nog, mits toelating, gebruikt worden door kunstenaars. Een bekend beeld in Pariaans marmer is niet minder dan de Venus van Milo in het Louvre in Parijs.

 

Voor de economie is voornamelijk de wijnproductie heel belangrijk op het eiland. Het zorgt voor een export naar alle eilanden in de Egeïsche zee en zelfs ver erbuiten. Het mooie wijnhuis Moraitis dat we vandaag bezoeken via de excursie, is al generaties hiervoor bekend. Van vader op zoon wordt er wijn geproduceerd dat in de vroege jaren met de familiale boot naar de diverse eilanden werd gebracht.

 

Na een begeleid bezoek aan heel het wijndomein van Moraitis, van de kelders tot de wijnranken, krijgen we op het terras een uitgebreide wijnproeverij van wit, rosé en rood en dat alles met brood, tomaatjes en kaas. Echt een verwennerij en dat gratis want de excursies zijn nog steeds inbegrepen niettegenstaande je dus nu ook vrij aan land mag!

Na dit bezoek brengt de bus ons naar het stadje Parikia, waar we nog een heel mooie Grieks-Orthodoxe kerk, naar het ontwerp van de Aya Sophia in Istanboel, bezoeken. 

Van daaruit is het nog een korte wandeling naar de pier waar de tender aanmeert en ons terug naar het schip terugbrengt. We hebben nog juist de tijd om baantjes te zwemmen om onze pizza-uitspatting van ‘s middags af te werken.

 

Vanavond proberen we het S.A.L.T restaurant uit en ook dat valt weer reuze mee.  S.A.L.T staat voor 'Sea and Land Taste' en serveert lokale gerechtjes. Wederom zeer lekker en zeer mooi gepresenteerd. We worden verwend door de sommelier die ons verschillende Griekse wijnen laat proeven, die we helemaal niet kenden. De Retsina met zijn specifieke harssmaak, is zeker een ontdekking.

 

De avond is te mooi om reeds te gaan slapen dus besluiten we nog een laatste drankje te nemen buiten op het terras van de Panorama Lounge met zicht op de haven van Paros. De mooie gitaarmuziek is zelfs op het terras te horen. Om elf uur neemt DJ  Bart over en nodigt de aanwezigen uit voor een dansje. Wij besluiten toch om dit aan ons voorbij te laten gaan, want het was al bij al toch weer een goed gevulde dag

 

Op naar PATMOS morgen!

bottom of page