top of page
Silver Moon
Arrow Cruise Travel logo alleen .png
Blog

Onze cruise 2.0 met Silversea...

Dag 2 : Syros

Dagboek van Odette en Danny

 

Freedom! We mogen alleen van boord! Wat voelt dat goed om weer zelf van boord te kunnen en mogen gaan. We liggen pal in het centrum aangemeerd wat natuurlijk heel aangenaam is.

Griekse eilanden: TOP bestemming! Je krijgt onmiddellijk een echt vakantiegevoel en Ermoupolis op Syros moet niet onderdoen voor een St.-Tropez of St.-Maxime aan de Franse Azurenkust. 

Dit wondermooie Griekse eiland blijft onder de radar van zijn gekende buren Mykonos en Santorini, maar dat is ook de bedoeling en zijn vaste fans willen niet anders. Het eiland maakt deel uit van de Cycladengroep.

 

De diepblauwe zee, strakke witte stranden en bevallige middeleeuwse dorpjes dragen bij aan het karakter van dit wondermooie Griekse eiland.

 

De hoofdstad Ermoupolis is een netwerk van smalle straatjes bezaaid met leuke Venetiaanse statige huizen en pittoreske kerken.

De kleurrijke stad ligt op de hellingen langsheen de kustlijn en geeft uit op de haven. In het midden bevindt zich het marktplein met het stadhuis en de aanliggende neoklassieke gebouwen die uitkijken op het eerder vermelde netwerk van smalle straatjes. Tevens is er een overvloed aan klokkentorens, kerken met kobalt-blauwe koepels en kloosters die de stad haar typische karakter geven.

 

De haven zelf is omgeven met leuke terrasjes van bars en restaurants. Voor de geïnteresseerden zijn tevens diverse musea zoals het Vanvakaris en archeologisch museum te bezichtigen.

Anderen die meer willen genieten van de zee en de zon vinden in de nabijheid het Finikas strand compleet met ligbedden en zonneschermen.

Kortom, voor ieder wat wils.

Hoog tijd nu om dit mooie schip in al zijn glorie te bewonderen. Maar morgen komen jullie meer te weten over het schip zelf. Ik hou er de spanning nog wat in!

Want vandaag ga ik echter wat dieper in op het eten aan boord van de Silver Moon. Ik denk dat jullie hier benieuwd naar zijn. Geef toe het 'foodie' gebeuren is toch ook zeer belangrijk op een cruise.

 

Buffetten bestaan nog wel degelijk en zijn zowel voor ontbijt als lunch zeer uitgebreid met verschillende 'stations' voor koud, warm, kaas, dessert, enz. Het enige verschil met vroeger is dat je het niet zelf op je bord mag leggen, maar dat alles voor jou wordt gedaan. Je wijst aan of zegt wat je wil en het wordt vriendelijk op je bord gelegd.

 

Ook hebben ze hier een leuke manier van een 'pre- selectie' in afgesloten doosjes. Deze worden door de uiterst hulpvaardige kelners op jou bord geplaatst. Zo zijn er doosjes met een selectie van gerookte vis of charcuterie of kaas. Handig en vooral ook zeer mooi gepresenteerd.

 

Het is onze bedoeling om alle eetgelegenheden en bars aan boord uit te testen en het zijn er nogal wat. Acht (!) restaurants en dat op een schip van deze kleine omvang. 

Na onze lunch gisteren in The Grill aan het zwembad, was vandaag 'La Terrazza' aan de beurt. Dit restaurant biedt 's middags een zeer uitgebreid buffet. Er is veel plaats op het terras achteraan het schip en nog meer in de airco-gekoelde binnenruimte. 

Vanavond is het 'Formal Evening'. Die smoking en avondjurk mochten na maanden weer eens uit de kast en dat voelde goed. 

 

Na de 'Captains Reception' met de voorstelling van de 'Senior Managers' begaven we ons naar het 'Arts Café', om daar buiten op het terras, met een glaasje champagne, te genieten van het schouwspel van binnenvarende luxe yachten. Heel mooie schepen maar toch zijn we blij dat wij op dit fantastisch mooie schip zitten.

 

Dan was het eindelijk tijd voor het diner: het Franse restaurant 'La Dame'. Alle verwachtingen werden overtroffen: mooi interieur, goede bediening en belangrijkst van al: TOP gerechten. Zeker een Michelin-sterrenrestaurant waardig. Niet alleen de kwaliteit van de gerechten was top maar ook zeer belangrijk: de presentatie!

 

En dan kom je in je suite en wordt je nog met een kleinigheid verwend: Belgian pralines van Pierre Marcolini. Wat een lekkernij om de dag mee af te sluiten!

 

Tot morgen op Paros!

bottom of page