top of page
Arrow Cruise Travel logo alleen .png
Blog

Onze cruise 2.0 met Silversea...

Dag 10 : Mykonos

Dagboek van Odette en Danny

 

Frankrijk heeft zijn St. Tropez, Spanje heeft zijn Ibiza en Griekenland heeft zijn Mykonos! Dat merk je heel snel bij het binnenvaren van de haven. Het ene mega yacht, al mooier en groter dan het ander.

 

Silversea is blijkbaar niet de enige maatschappij die momenteel Mykonos aandoet, want we varen langs het zeilschip van Windstar, de Wind Star, dat voor de haven geankerd ligt.

 

Je wordt bijna verblind door de vele witte huisjes. Wat is dit toch een mooie plek! Begrijpelijk dat zo veel ‘celebrities’ hier hun vakantie doorbrengen. Het zijn immers ook bekenden zoals Brigitte Bardot en Jacky Kennedy (Onassis), die voor de faam van het eiland, als vakantiebestemming hebben gezorgd.

 

We hebben de voorbije dagen een beetje te veel geschiedenis en mythologie moeten verwerken en besluiten dan ook vandaag eens lekker te genieten. Onze zoon was hier twee jaar geleden en raadt ons aan een bezoek te brengen aan een schitterende ‘beach club’. Hij geeft ons de naam ‘Nammos’, wij kijken snel op internet en de foto’s bevallen ons wel.

 

Nu nog kijken hoe we er geraken. Op Mykonos verplaatsen de meesten zich met een brommertje of met een quad. Bij ons vorige bezoek aan Mykonos hebben we ook brommertjes gehuurd maar dat was jaaaaaaaren geleden. We kiezen toch maar voor een veilige taxi.

 

Danny had gisteren gedacht om gewoon even een kijkje te gaan nemen op dit strand maar de planner als ik ben, had beslist om toch maar een reservatie te maken en gelukkig maar want dit is geen gewoon strand. Nooit gezien! 

 

Op de parking (met ondergrondse garage!) word je vriendelijk verwelkomd. Daarna wandel je langs de heel mooi onderhouden paden met prachtig aangelegde plantenperken en kunstwerken, richting strand. Maar dan duiken plots, heel verdoken in de omgeving, mooie winkels op en welke! Gucci, Yves Saint Laurent, Louis Vuitton, Hermès, Dior,... Noem maar op, je vindt ze hier allemaal. Dat hadden we echt niet verwacht. We kunnen het toch niet laten om hier en daar eens vlug binnen te lopen om al dat moois te aanschouwen. 

 

Eens op het echte strand aangekomen, blijven we even met open mond staan want zo’n mooi strand hebben we nog maar op weinig plaatsen in de wereld gezien. Het strand ligt in een prachtige baai waar tientallen super yachts voor anker liggen. Een oogstrelend schouwspel. Het water is kristalhelder, uitnodigend ook, want de gasten staan tot aan hun middel te genieten en relaxed een babbeltje te slaan. 

 

Wij zijn wat te vroeg voor de lunch (we hadden om 13 u. gereserveerd) en besluiten nog een glas te drinken in de bar waar we ogen te kort komen om alles rondom ons op te nemen. Om 13 u. gaan we aan tafel en stellen tot onze grote verwondering vast dat er slechts één ander tafeltje bezet is. “Waarom moesten we nu reserveren”, vraagt Danny me. Een uur later echter loopt het restaurant helemaal vol en omdat wij gelukkig zo vroeg waren konden we de beste tafel aan het strand kiezen.

 

We genieten van een heerlijke lunch met een glaasje wijn en beginnen al snel een aangenaam gesprek met onze buren, een koppel uit Israël. Ja, internationaal is het hier wel. We horen Grieks, Duits, Italiaans, Spaans en zelfs Russisch. 

 

Om 16 u. besluiten we met tegenzin terug naar het schip te gaan. “Gaan jullie al weg”, vragen onze buren, “het feest begint pas!” En ja hoor, wanneer we op de parking op onze taxi wachten, die we om 16 u. besteld hadden, komt het ene luxe busje na het andere van de hotels uit de omgeving, de gasten naar het strand brengen. We laten ons vertellen dat de drukste uren nu nog moeten beginnen en dat dit doorgaat tot laat in de avond. Dat doet ons denken aan de feestjes op de stranden van Pampelone (St. Tropez).

 

Eens aan boord besluiten we nog wat te genieten van het zwembad want het is weer heel warm en dat zwembad is toch zo uitnodigend. 

 

We kletsen wat met twee Amerikaanse koppels en Danny verleidt de mannen tot het drinken van een Belgische Blonde Leffe en ik leer de dames mijn Piscine de Champagne drinken. Het bevalt iedereen veel te goed waardoor de tijd voorbijvliegt. Hierdoor moeten we ons opnieuw haasten want we willen vanavond nog eens genieten van een lekker etentje buiten aan dek van La Terrazza. We willen niet te laat gaan dineren om een mooie tafel te hebben met zicht op de gekende typische windmolens van Mykonos langs de haven en de baai.

Om 22 u. varen we langzaam weg richting Athene, onze eindbestemming, en besluiten zo, genietend van een laatste glaasje bubbels, onze geslaagde eerste Cruise 2.0 met de Silver Moon.

bottom of page