top of page
Arrow Cruise Travel logo alleen .png
Blog

Onze cruise 2.0 met Silversea...

Dag 1 : Athene, Griekenland - inscheping

Dagboek van Odette en Danny

 

Ik ben zo zenuwachtig dat ik bijna mijn koffers niet dicht krijg! Hoe laat is het? Is het nog geen 13 u. want dan brengt het busje ons naar de Cruise Terminal?

 

We zijn natuurlijk wat te vroeg, want de inscheping start stipt vanaf 14 u. Eerst moeten we de medische vragenlijst invullen (Hoest u mevrouw? Heeft u keelpijn? Enz. 

De vragen die we allemaal kennen en ook dienden te beantwoorden bij een check-in in pre-Covid-19-tijden. Daarna worden we doorverwezen naar de persoon die de sneltest zal afnemen.

 

Dit gaat allemaal zéér vlot en na een 15-tal minuten wachten op het resultaat, komt iemand van Silversea je persoonlijk ophalen voor de echte check-in. Dan mogen we eindelijk aan boord van dit prachtig nieuwe schip!

We worden hartelijk verwelkomd door een super enthousiaste crew die eindelijk weer van de partij mag zijn. Ze stralen allemaal van optimisme.

 

Ik kom ogen te kort en wil al overal foto’s van nemen, maar Danny neemt me prompt mee naar de suite. Na een eerste verwelkoming door onze suitestewardess komt ook onze butler Rodolpho zich voorstellen. Wow, zo'n persoonlijke butler voelt heel speciaal. 
We krijgen te horen dat we de safety briefing via op ons televisiescherm moeten volgen en dat er om 18 u. de standaard 'drill' is. 

Daarna schenkt Rodolpho het eerste glas champagne in... en dat,... dat voelt pas echt als het begin van een cruise!

 

Maar laat ons eerlijk zijn, dat is een kleine moeite voor hetgeen wat je, net zoals wij, graag wenst te doen: eindelijk weer cruisen!

 

Tijd voor een late lunch in het restaurant naast het zwembad, The Grill. Lekker in de schaduw genieten we van een glaasje Chardonnay bij een lekker, licht visgerecht.

Alles is tot in de kleinste details verzorgd.

 

We gaan terug naar de suite en daar wacht ons een zeer aangename verassing: onze koffers zijn uitgepakt en alles hangt netjes in de dressing. Dat doen ze niet automatisch natuurlijk, ze vragen hiervoor wel je toestemming. We wisten echter niet dat ze het zo snel zouden doen. Top!

 

Een vraag die je jou waarschijnlijk stelt, is: zijn mondmaskers verplicht?
Aan boord moet je in de publieke ruimtes (dus voornamelijk in de gangen) je mondmasker dragen maar eens je in een lounge, bar of restaurant zit, mag het mondmasker af. Dus eigenlijk net als thuis, in België. Dat voelt echt niet als een last.

In openlucht, op dek 10 rond het zwembad, zijn de mondmaskers helemaal niet verplicht.

 

Om 18.30 u. is er een 'Sail Away Event' aan het zwembad. We installeren ons in de mooie loungezetels en genieten van de voorstelling van wie alle verantwoordelijken zijn: van de Spa, de excursies, de restaurants, de bars,... En natuurlijk wordt ook de Chef voorgesteld, een Fransman,... dat belooft veel goeds!

De eerste avond mogen we alvast niet klagen van zijn keuken! 

 

We besluiten het vanavond rustig te houden en gaan vroeg slapen.

 

Aangekomen in onze suite wacht ons nog het beste nieuws van de dag: we mogen morgen 'vrij' aan land , de ‘bubbel’-excursies zijn niet meer nodig. YES!

Tot morgen in Syros!

bottom of page