top of page
Arrow Cruise Travel logo alleen .png
Blog

Onze cruise 2.0 met Silversea...

Dag 0 : Brussel - Athene

Dagboek van Odette en Danny

 

Het lijkt voor ons wel net een eerste schooldag. Het is precies of we straks aan ons allereerste cruise-avontuur gaan beginnen en eigenlijk is dit ook wel een beetje zo.

 

Cruise 2.0 at Silversea...

Wat zal ons te wachten staan? Wat zal er veranderd zijn? Dat is wat wij en jij natuurlijk ook, te weten willen komen. Dit is ook de reden waarom we absoluut op deze eerste afvaart aan boord willen gaan.  Plus een bijkomende reden : het prachtige nieuwste schip van Silversea, de Silver Moon, ontdekken.

 

We willen dus heel graag onze ervaringen met jou delen en zullen daarom dagelijks jou deelgenoot maken van ons avontuur.  Want reizen en cruisen in het bijzonder, is toch altijd een leuk avontuur.

 

Eén ding is zeker: bereid je goed voor op jouw reis want reeds op de luchthaven moet je allerhande vereiste papieren meerdere malen laten zien. Wij zullen je daar natuurlijk over informeren en ervoor zorgen dat je alle benodigde bewijzen bij de hand hebt. 

 

Maar laat ons eerlijk zijn, dat is een kleine moeite voor hetgeen wat je, net zoals wij, graag wenst te doen: eindelijk weer cruisen!

 

Na een zeer aangename vlucht met Aegean Airlines en hun opmerkelijk goede service, kwamen we aan in Athene, waar op de luchthaven een leuke bedrijvigheid was. Het gaf ons een leuk gevoel van ‘yes’, mensen kunnen en mogen weer reizen ! 

 

Het weer was te mooi om binnen te blijven (blue sky en 29°C), dus na onze zeer vlotte check-in bij het ‘InterContinental Athenaeum Athens Hotel’, zijn we op stap gegaan richting centrum. Na een mooie wandeling langs de tempel van Zeus en de poort van Hadrianus, bereikten we het Parlementsgebouw en waren we net op tijd om de prachtige choreografie van de aflossing van de wacht te bewonderen. Dit is en blijft toch altijd heel speciaal. 

 

Vandaar hebben we verder gekuierd door de winkelstraat die gezellig druk was. Mondmaskers zijn hier niet verplicht, maar worden op straat wel door velen gedragen. Voor de rest gelden hier ongeveer dezelfde regels als in België: beperkt aantal mensen in de winkels en mondmasker op bij het betreden van openbare ruimtes, bars en restaurants. Maar éénmaal je plaats hebt genomen, mag het mondmasker af.

 

Op het einde van de winkelstraat kom je in de wijk die de naam Plaka draagt. Deze is gelegen aan de voet van de Akropolis. Daar kan je op één van de vele terrasjes genieten van een uniek uitzicht bij een hapje en een drankje. Alleen al het kuieren door de kleine straatjes geeft je een instant vakantiegevoel… Zo veel mooie kleine straatjes met prachtige bloemen en het ene terrasje al gezelliger en aanlokkelijker dan het andere, met een bloemen- en kleurenpracht om ‘U’ tegen te zeggen. 

 

Na zo’n gezellige namiddag en avond in het centrum van Athene, mocht een laatste glaasje in de prachtige Roof Top Bar van het hotel, met adembenemend uitzicht op de Akropolis, zeker niet ontbreken. 

 

En dan een laatste keer dromen van cruisen, een droom die straks werkelijkheid wordt...

 

Tot morgen!

bottom of page