top of page
Blog
Arrow Cruise Travel logo alleen .png

Onze cruise 2.0 met Seabourn...

Dag 6 : Mykonos

Dagboek van Odette en Danny

 

We ankeren voor de haven en zijn hier zeker niet alleen want er ligt nog een Costa schip, een MSC schip en de Celibrity Apex. Het zal druk worden in Mykonos vandaag. 

 

We gaan vroeg met de tender aan land want we gaan het eiland verkennen met een 4x4. Een leuke tocht. Zeker de moeite. 
Terug aangekomen in de haven, besluiten we nog wat te wandelen door de leuke kleine straatjes tot aan de gekende windmolens. We moeten wat stappen want van al dat lekkers aan boord zijn er toch een paar kilo’s bij.   

 

Je merkt al snel dat dit een plek is waar de ‘rijken der aarde’ graag vertoeven, want er zijn heel veel juweliers en mooie boetieks: Chopard, Dior, Louis Vuitton,... noem maar op. Je vindt ze hier allemaal. Maar gelukkig zijn er ook heel leuke bars en restaurants waar wij, als gewone mensen, ook terecht kunnen.   

 

En weer valt ons op hoe proper en net het hier overal wel is. Het wit van alle huisjes doet soms pijn aan je ogen, maar is zo mooi en wordt opgefleurd door menig bougainville.     

 

Door de vele cruiseschepen is het druk rond de gekende windmolens en er staat een stevige bries hierboven. Elke keer dat we in Mykonos waren was er altijd veel wind. Dit is blijkbaar typisch voor dit eiland. 

 

Kort na de middag gaan we terug aan boord en genieten van een kleine lunch op de Patio. We geraken er aan de praat met andere Belgen en voor we het beseffen is het 17 u. in de namiddag! We moeten ons snel klaarmaken want om 18 u. is er de receptie in de ‘Grand Salon’ voor alle Seabourn Club Members, gevolgd door een receptie voor de Diamond en Diamond Elite Members in de Rethreat waar we weer verwend worden met lekkere canapés en natuurlijk mogen ook de zwarte bolletjes niet ontbreken. We zijn met 19 Diamond en 15 Diamond Elite Members en er is zelfs een Engelse dame die 1095 zeedagen heeft! 

 

Vanavond dineren we in het hoofdrestaurant want het is de ‘Chefs Dinner’ en weer worden we verwend met heel veel lekkers.   

 

’t Zal zeker diëten worden als we volgende week terug thuis zijn. 

bottom of page