top of page
Blog
Arrow Cruise Travel logo alleen .png

Onze cruise 2.0 met Seabourn...

Dag 3 : Op zee

Dagboek van Odette en Danny

 

Na meer dan vijftien maanden kunnen we eindelijk een volledige dag doorbrengen op dit prachtige schip. We vinden al snel onze ‘oude’ gewoonten terug en beginnen de dag in het zwembad voor onze tien minuten durende zwempartij.  Het zwembad is dan wel niet zo groot, maar toch lukt het ons om met onze dagelijkse oefeningen ons gewicht onder controle te houden. Want ook nu worden we weer in alle restaurants verwend met lekker eten. 

 

Toen we gisteren morgen aan dek kwamen, keken we al raar op want rondom het zwembad waren alle tafeltjes gedekt met kopjes en schoteltjes en toen we beter keken zagen we ook dat het Patiobuffet was geopend. 

 

Dit is dus nieuw... ’s morgens wordt er dus nu ook ontbijt geserveerd op de Patio. 

 

Een heel apart concept met vooral de nadruk op een ‘healthy breakfast’. Zo zijn er heel speciale smoothies, verschillende soorten yoghurt, heel lekkere quiche en speciale tajine. We besluiten deze laatste uit te proberen en het is super lekker.  Het is ook heel aangenaam zitten, zo rond het zwembad voor ontbijt. Zeker voor herhaling vatbaar en het menu verandert elke dag.

 

En ja, wat doe je op zo’n zeedag... boekje lezen, zonnen, even verkoeling zoeken in het zwembad, glaasje drinken en lekker eten natuurlijk. 

 

Maar eerst flaneren we door de gangen naar de Square voor een lekkere koffie en een bezoek aan de boetiek mag natuurlijk ook niet ontbreken.  Wat is dit toch een prachtig schip: alles tot in de perfectie. Mr. Adam D. Tihany, gerenommeerd ‘Hospitality Designer’, heeft hier toch schitterend werk geleverd.

 

We letten toch ook nog even op alle details die worden opgevolgd i.v.m. de gezondheidsregels rond Covid-19. Telkens iemand opstaat van een stoel of ligstoel of een tafel verlaat, wordt alles heel grondig door een crew member gekuist. Alles tot zelfs de kussentjes toe. Placemats worden niet meer gebruikt.  Je merkt aan alles dat er toch heel veel aandacht wordt geschonken aan de hygiëne en terecht natuurlijk.

 

Nog iets dat opvalt is dat Seabourn toch heel sterk de ‘groene kaart’ van duurzaamheid heeft getrokken. ‘Sustainability’ is hier geen toverwoord maar merk je aan de vele details. Uiteraard geen plastieken rietjes of lepeltjes voor de drankjes. De koffie in de Square wordt in heel stevige stenen koffiekoppen geschonken, die voorzien zijn van speciale herbruikbare deksels. Water om mee te nemen aan land, is niet meer in plastieken flesjes maar in herbruikbare flessen (al zijn die wel zwaar om mee te nemen). 

Suiker en zoetmiddel zitten niet in afzonderlijke verpakkingen, maar in ‘bulk’ in doseerhouders, enz. Maar het heeft toch zijn grenzen. Toen we aan boord kwamen zaterdag, werd er meegedeeld dat er ook geen dagelijkse Herald of Dining Menu’s meer gingen gedrukt worden en dat we alles op het TV-scherm moesten bekijken. Maar dat heeft welgeteld maar één dag geduurd. Blijkbaar zijn daar zo veel opmerkingen op gekomen, dat de volgende dag er wel een gedrukte Herald aan onze deur hing, alsook de Dining Menu’s. Ik moet toegeven: ook wij waren daar heel gelukkig mee en wij niet alleen. Het kunnen lezen op papier is toch in dit geval veel aangenamer. Zo zie je maar vernieuwing mag, maar er zijn grenzen.

Jullie weten ondertussen misschien wel dat vanaf nu internet volledig inbegrepen is bij Seabourn. Er zijn namelijk nu twee Wi-Fi pakketten. Standaard heeft iedereen recht op het pakket 'Surf Wi-Fi package'. Daarbij kan je met één toestel per gast surfen op het net, e-mail checken of iets op social media posten.

Vanaf een Penthouse Suite of hoger geboekt, of wie Diamond Member is, krijg je het 'Stream Wi-Fi package'. Hierdoor kan je met vier toestellen op het internet, maar heb je ook toegang tot de streaming diensten.

We moeten toegeven het werkt, want we kunnen elke avond ons nieuws bekijken op de PC. Het internet is wel natuurlijk nog niet zoals thuis of op kantoor, maar er is zeker een grote verbetering merkbaar en daar is iedereen toch heel blij mee.

Op zo’n zeedag hebben wij de gewoonte om een ‘special order’ te vragen voor de lunch en gewoontes moeten in ere worden gehouden. Dus wacht ons deze middag een lekkere ‘Steak Tartaar’ door de Executive Chef Pascal (een Belg) zelf klaargemaakt. In de late namiddag pikken we nog zo’n gewoonte op en bestellen we ons ‘Caviar’ vieruurtje. 

 

Tijd om ons klaar te maken voor het diner met natuurlijk eerst nog een aperitiefje in de Observation Lounge. 

 

We pikken nog een nieuwe show mee (Quartier Latin), want vandaag moeten we wat langer wakker blijven omdat we  DJ Ross aan het werk willen zien. Ja hoor, deze avond is er om 11 u. op dek 5 achteraan, een party met Ross, de Cruise Director, als DJ van dienst. Er is ambiance en er wordt flink wat gedanst. Echt leuk en zeker voor herhaling vatbaar!

Moe maar echt tevreden van zo’n geslaagde zeedag, gaan we rond middernacht slapen. 

Op naar Limasol!

bottom of page