top of page
Blog
Arrow Cruise Travel logo alleen .png

Onze cruise 2.0 met Seabourn...

Dag 1 : Inscheping

Dagboek van Odette en Danny

 

De shuttle is stipt op tijd aan ons hotel en na twintig minuten rijden, komen we aan terminal C. Daar ligt de Seabourn Ovation!

Onze koffers worden voorzien van bagagelabels met ons suitenummer en we krijgen een kleine geprinte boardingpass.

 

De inscheping verloopt ook nu weer in twee fases, over twee zalen.

 

Eenmaal in de eerste zaal worden al de benodigde documenten gecontroleerd: vaccinatiecertificaat, Griekse PLF, boarding pass en paspoort.

 

Dan komt de volgende desk aan de beurt: de Health Desk voor de sneltest. We krijgen een volgnummer voor onze test en dan op naar de ‘neuskriebel’.    

 

Onze veertigste ondertussen, denk ik. Het gaat heel snel, neusgat links, neusgat rechts en klaar is kees.  

 

We moeten nu een 15-tal minuten wachten, dus gaan we zitten niet ver van het scherm waarop de volgnummers van de test verschijnen.  

 

Al snel zien we enkele bekende gezichten van Seabourn Friends en onder een leuke babbel vliegt de tijd voorbij. Want daar verschijnen onze volgnummers al op het scherm. We mogen nu naar de ‘echte’ cruise terminal voor de inscheping. We worden begeleid en éénmaal in de terminal wacht ons een ongelofelijke verwelkoming. 

We krijgen een glaasje Champagne in de hand en mogen naar de Check-in Desk. Hier moeten we niet ‘onpersoonlijk’ aanschuiven aan het bureel, maar staat er voor het bureel een mooi tafeltje, waarop je je glaasje bubbels kan neerzetten en kijkt een lieve dame of heer alles nog eens na. Credit card afgeven hoeft niet, foto trekken ook niet want die hebben ze nog in hun databestand. En terwijl ze alles controleren worden we al verwelkomd door de Guest Relation Manager. 

 

Vlug nog door Security Check en dan barst er een oorverdovend applaus los van de crew die een erehaag vormt: echt een kippenvelmoment.

 

Eenmaal aan boord kunnen we direct naar onze suite, want dat is natuurlijk het voordeel van zo’n eerste cruise, alle suites zijn al klaar. De koffers zijn er ook al, dus het uitpakken kan beginnen, maar toch besluiten we eerst te lunchen. 

 

We worden in onze suite verwelkomd door onze stewardess met uiteraard een glaasje Champagne en canapés. Zij stelt zichzelf voor en ook haar Supervisor komt zich voorstellen. Dit is nieuw: de stewardess werkt nu samen met een Supervisor en beiden zorgen ervoor dat de suite altijd top in orde is. Zij vertellen ons het heugelijke nieuws: maskers moeten we NIET dragen aan boord... wat een verademing. We krijgen wel twee heel mooie Seabourn maskers om ze eventueel aan land te dragen maar aan boord hoeft het dus niet.

De crew is al twee maand aan boord en ze zijn allemaal gevaccineerd met Pfizer. 

Veertien dagen geleden werd zelfs bij hen allemaal bloed afgenomen, ter controle op de aanmaak van antilichamen om zeker te zijn dat het vaccin heeft gewerkt. En ja hoor, iedereen heeft voldoende antilichamen. Maar toch wil Seabourn de gasten een super veilig gevoel geven en moet de crew hun maskers wel dragen.

We flaneren langs het zwembad en de Patio Bar en worden er hartelijk verwelkomd door Nigel die we al jaren als barman kennen (velen onder jullie misschien ook). 

 

We maken ook kennis met de nieuwe President van Seabourn, Josh Leibowitz.  Na een leuke informele babbel gaan we naar de Collonade, waar we ook weer vele gezichten onder de crew herkennen. Ook hier is alles bij het oude gebleven: de buffetten zijn er en we mogen zelfs zelf alles nemen van het buffet, net zoals vroeger. 

Onze sommelier kennen we ook, dus hoeven we hem zelfs niet te zeggen wat we willen. Hij weet dat we beginnen met een glaasje bubbels en daarna een glaasje Chardonnay. 

Na een lekkere lunch is het tijd om de koffers uit te pakken en dan kan het genieten eindelijk beginnen.

 

Wat nog nieuw is aan het protocol, is de ‘Drill’. Geen ‘Drill’ meer, noch aan dek, noch in het restaurant. Je moet je ‘Master Station’ bezoeken zodat je weet waar het is en dan moet je een informatieve video volgen op je TV en tenslotte melden dat je alles hebt gevolgd.

 

We gaan terug aan dek met een boekje om wat te lezen rond het zwembad. Niet te lang want om 18 u. varen we uit en die eerste afvaart op Seabourn na zo vele maanden willen we echt niet missen. We vinden hiervoor een mooi plekje op het dek voor de Observation Lounge.

 

Eenmaal buiten gevaren trekken we naar de bar van het restaurant ‘The Grill by Thomas Keller’ voor een aperitiefje, want deze avond eten we in dit restaurant.  Het menu kennen we natuurlijk en we blijven vasthouden aan onze klassiekers: Iceberg Salade, Crabcakes en een Veal Chop... gewoon lekker.

 

We gaan vroeg slapen, want het was al bij al een vermoeiende dag. We hadden toch een beetje stress: je weet niet precies wat je te wachten staat. Maar die stress was dus voor niks nodig. Alles hier aan boord bij Seabourn en de hele cruisebeleving is heel normaal... je zou bijna niet meer aan Covid-19 denken.

 

Op naar Kreta, Agios Nikolaos!

bottom of page